Tuesday, September 9, 2008

Dalam pukul 9.00 pagi..aku ni bangun lah....selepas ketiduran malam nyer...on9 sampai kul 4 pagi..sahur terus :pge05: ..bangun je..aku pun terus jalan nk g toilet nk mandi ( dalam post je ckp gni):pge48:tibe2...aku nampak adiknda haku yg darjah 2 sedang enak makan nasik lemak..lauk ayam lagi tuh:pge26:aku pandang jap jer.....takut iman x kuat:pge61:..pastu...ikuti perbualan kami......

kakak yg comel : Eh..adik x posye....?
adikndaKu : X pun...afiQ lapor..
kakak yg comel : sapa beli nasik ni
adikndaKu : bah (sambil laju mkan)
kakak yg comel : adik kenapa x puasa
adikndaKu : kenapa kena puasa
kakak yg comel : kan bulan puasa ni...
adikndaKu : yela..kenapa kena puasa...
kakak yg comel : mak marah nanti
adikndaKu : x takut punn
kakak yg comel : Tuhan marah tak tahu
adikndaKu : budak kecik xpela
kakak yg comel :kan Tuhan suruh puasa..wajib tau!
adikndaKu : Tuhan suruh..kenapa dia suruh...
kakak yg comel : &%$@!%&+&%.....mandi r:pge01:

&%$@!%&+&% : selepas di tapis oleh pihak tapisan blogger..mksud nyer aku lembutkan sikit--->aku blur wehh!!:pge37::pge46::pge53::pge42::pge20::pge11:

Lepas je mandi...aku terfikir semula ape yg adik aku cakap tu....aku terkenang balik masa dulu2..flashback..dari kecik aku diajar untuk patuh segala perintah agama...kerana takut ayah aku marah...disekolah..aku bijak dalam subjek agama..kerana takut mak akan hukum kalo failed subjek..lepas sekolah..aku ke fardhu ain..kerana takut ustazah repot kat family aku..malamnyer aku mengaji..kerana takutkan aku ketinggalan..abg2 aku sudah Al-Quran..aku masih lgi iQra..bukan ape..takut nanti mlm2 kena jln sorg2 ke rumah mngaji..takut hantu...aku puasa sebab takut x dapat duit raya..dr kecik aku diajar untuk takut....takut pade sesuatu yg sekarang ni aku langsung x takut.....sehinggakan sekarang aku jd terlalu berani...sampaikan..aku tidak taku ape2!! Bayangkanlah..................

sebenarnye tiada ape yg aku nk cakapkan...aku cube untuk menjaga senstiviti keislaman dan hormat pada agama aku......


Ya Allah,

Ampunkan dosa hambamu yg kerdil ini,
Aku mahu berhenti dari terus menyalahi dirimu......

:pge61: :pge61: :pge61: :pge61: :pge61: :pge61: :pge61: :pge61: :pge61:

3 comments:

»-((¯`»pGe46«´¯))-» said...

hurmmm...
takde nak komen pe..
camat posa...
1st time komen post kat blog nih...
cuma...

[dgn perasaan angin (memain)]**
kenapa guna my script tak bg royalti?nak kene babap ni...hahahahaha...ok TQ 4 using it :">
kem slm kat klapa lembut k :D

»-(¯`CAT´¯)-» said...

ah...tidakk...x sangke tuan skrip akan msuk sni :gelak guling2:

»-((¯`»pGe46«´¯))-» said...

amboi....
tak sangka ek...
bak royalti meh2 bg...
wakakakaka